Thursday, March 21, 2013

Cuci Karat

Posted by (^....^) at 8:29 PM 0 comment
Salam
Uish..lama sungguh x bukak blog dan menaip
Sebenarnya memang xde masa. Agak bz dengan keje la kununnya.. Semalam aje stay back kat opis sampai kul 1. hehehe

Ape perkara pertama nak bercerita ye. Semenjak bekerja ni rasa mcm asyik mengeluh je. Mengeluh dengan kerja.. penat. Rupanya life nak jadi engineer mcm ni.. Skrg dah rasa. Agak tertekan jugak la sebenarnya. Kadang2 rasa mcm nak berhenti pun ada. Bukan apa..sebenarnya rasa mcm tu sebab projek dah delay tahap ICU dah. Semua orang pun dah xtahan asyik kene bambu.

Bila dah sampai tahap mcm ni.. dalam kepala ni asyik berfikir je.. seronoknya lah zaman sekolah dulu..zaman u dulu. Walaupun masa tu tensen dengan exam n asyik rasa xnak belajar n nk ponteng kelas tp seronok sgt. Enjoyable. Tapi hakikatnya xboleh patah balik. Apa yang Allah bentangkan depan mata sekarang kene hadapi dengan tabah. Alah, baru Allah uji sikit mcm ni dah nak melatah. C'mon gurlz...u can do it.. As simple as ABC je.. Chewahhh!!

Setiap hari asyik memikirkan nak balik umah... Dulu masa menganggur asik nak keje je. Hah! sekarang kau rasakan..hikhikhik.. Bersabar je la wahai hati


Sedap sungguh laici kang ni weh! Lapar..huhu
Jom makan..perut dah berbunyi ni ha.. =)

Monday, September 27, 2010

.:: Dah Update::.

Posted by (^....^) at 5:20 AM 0 comment

Akhirnye ak dah update dah blog ni...latk template bru..gmbr bru n sgalanya bru..yay!! hehe..tp nnt nak tmbah2 lg..huhu

sbnrnye ati tgh runsing n sdh..knape ye? xkan la krana ksalahan kcil dah nak mlarikan dri n bio kan kite..sdh..huhu..xnak la cenggitu...knape xnak maafkan je? bru je nak rase pnangan cinta..chewwaahhh..yela tu..knon je lbh..agaknye ak ni xlyak kot nak bkasih syg skrg ni..prangai mcm bdak2..x matured agoknye..hahha...

xpe2...jgn sdh2..jgn runsing2...kene kuatkan dri.bthan..msih ada yg syg..Allah sntiasa bersama kite..walau d mana jua...bak iklan digi tu..bersmaMu...hehhe...kite ni..kalu kite nak syg org..kite kene syg Allah spenuh ati kite sbb dengan ksh syg dri Allah bru la kite dpt ksh syg dri manusia..kan3??
hurm...kene yakin dengan dri..kene pcaye yg sy ade org2 dsekelilikng sy yg mnyayangi sy...
dah2..xmo cedih2..sy kuat.....caiyok2!!!

Tuesday, April 6, 2010

~sedih~

Posted by (^....^) at 4:55 AM 2 comment

knape tibe2 rase sdh ni...
ari ni ak rase mcm khilangan kwn la..
mcm ade org bnci ak..
ak sdh
ak x suke mcm ni..
waaaa...=(

erm...
bnyak sgt keje..sgt2
tu jgak slah 1 fktor ak sdh..
blh ke ak setelkan sume ye?harap2 smpat la
da dkat final ni
esk test
ade kuiz jgak
assignment bnyk lg ni..
tp smpt lg tlis blog
hehehe...

xnak tensen2...!!
nak hepi
nak siapkn keje
kwn2
jgn la lari dri saya
sy syg awk sume...

Monday, April 5, 2010

~demam la pulak~

Posted by (^....^) at 6:57 AM 0 comment

sy x suke dmam..tp smalam dmam sy truk smp sejuk2 1 bdan
nsb bek la ade pija n ain nak tlong anta p klinik
cri punye cri klinik..sume ttup
sdh..
ntah pape gak pkhimatan dorg ni
ari ahad bkak la utk emergency
mmandangkan dah xde plihan len..kami terpaksa la ke HTAA utk dpatkan rwatan
wa..pnas gak suhu bdan ak mase ari smalam..38.7
dah p hspital..bru la kol mak
sbb tkut mak rsau

ari ni...
ak dah shat sket
cume td pas mkn ubat ak x tdo..trus p klas
smp kat klas ak pning2
smpaikan kad atm ak kene block
wa...sdhnye =(
mcm mne nak kuar duit
nsb bek ade duit tabung
skarang ni pun kpale ak ngah sewel stelah mkn ubat batuk
xkan nak tdo lg kot
dah shari ak asyk tdo je
tp siyes pning ni
kene tdo gak
huhu


Wednesday, March 31, 2010

~knapelah??~

Posted by (^....^) at 6:40 AM 0 comment

31 st March 2010
Rabu
brlangsungnye test utk subject STRUCTURAL ANALYSIS
dan yg sy nak mrah sgt ni..knape la sy cuai...C.U.A.I
knonnye konpiden sgt nak jwb..laju sgt smp nmbor pun x tgk...adus...
pdan muke ak!! =(

ade ke patut mule2 tu encik suh jwb 20 mnit je...
ish,xkan test 20 mnit..xpnah2 ak jwb test 20 mnit...
jwb punye jwb..rupenye ade lg 1 test..ak kene tipu..
waaaaa!!

soklan ketas 1 tu kan...
ade UDL..bru blaja kot pg td..mne la ak ingt rumus die..
ha, dah fail nak jwab kat situ..
paper yg kdua ade UDL gak..tp msalah die lg sdap
knape ak ingtkan length member yg kdua same ngan yg ptama...
ha,kan slh..
tu la..lpas pandang...
tu dah slh kat situ
tmbah lg la plak ngan slh yg kat soklan (b) tu..fuyooo..mmg snang soklan tu...
kire sume bnda gune hruf..xke snang tu..hehehe

xkisah la sume tu
ak rase ak dah stdy elok2..
tp sbb CUAI ak dah khilangan bnyk markah..
bkn sbb ak xtau tp sbb ak yg sgt CUAI...

pasni ak dah xleh mcm ni..
kene bace btl2..bru wat..
gambatte kudasai for my final..


Sunday, March 28, 2010

~Dia lah segala nya~

Posted by (^....^) at 8:32 AM 0 comment
Dia.....
sgt istimewa di hatiku..
tapi...
ak selalu mlakukan ksalahan kpada Dia..

Dia..
sentiasa mmbrikan yg terbaik utkku
tapi..
ak kdang2 x mnghargai
ape yg Dia berikan..

Dia...
sentiasa disisiku..
tnpa mngira wktu..
di saat ak sdh
di saat ak gmbira...

Kau mmg sgalanya..
Trima Kasih Ya ALLAH...
ak cnta padaMu

Wednesday, March 24, 2010

~alamak~

Posted by (^....^) at 11:30 PM 2 comment
Rasenye dah lame x update blog..hakhak~pemalas!
nampaknye sy dah bosan, sbuk, pnat n mcm2 prsaan lagi yg wujud..
btul ke org ckp blog ni tmpt luah prasaan??
tp xrase nak cite sumenye kat sni..
mgkn bile kite tension rase mcm nak lpaskan kan?
ha...mgkn blog blh jd tmpt menerima jeritan tu..
jrit kuat2.."aaarrrggghhhh!!!"
he..puas pun..

p/s: mls la nak taip dah..pnat ~.~
bru je siapkn esei yg berjela pnjgnye..Fuhhh!

^.^

 

MY DESTINY Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez